De Soep van het graan

Ingrediënten

 • Boter: 4 eetlepels (ongezouten)
 • Prei: 1 kop (fijngehakt)
 • Kippenbouillon: 5 kopjes
 • Maïs: 6 korrels (aquas/ vers)
 • Zout: 1 theelepel en een kwart
 • Zwarte peper: een halve theelepel
 • Basilicum: 1/2 theelepel (gehakt/optioneel)
 • Wilde tijm: 1/2 theelepel (optioneel)
  Hoe voor te bereiden
  Maak verse maïskegels schoon en leeg (behalve coz) om hun pitten te krijgen.
  Smelt de boter in een diepe pan, op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, roerend, gedurende tien minuten. Na het opmerken van de prei verwelken, giet de bouillon, voeg de hele maïs cuz. Strooi zout en peper. Wanneer de bouillon kookt, zet je het vuur lager en bewaar je de ingrediënten op het vuur, zonder de pot te sluiten, gedurende 10 minuten. Dan komt de hele maïs cuz naar buiten. Dek vervolgens de pot af en kook nog eens 10 minuten.
  Zet het vuur uit; Gebruik vervolgens een zeef over een pan om de soep erdoorheen te laten gaan, met behulp van een houten lepel. In deze stap is de soep romig. Breng de laatste over in een schone pan en verwarm.
  De soep is versierd met gekookte maïs cuz, basilicum en tijm (optioneel).

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.